HU*BRAVELOVER

Maine Coon Cattery

Get Adobe Flash player

MAINE COON, mint lakótárs


A Maine Coon 3 éves koráig fejlődik. Súlya elérheti a 12 kg-ot. Hatalmas teste, nagy bojtos fülei vannak. Olyan mint a hiúz.
A Maine Coon egy nagyon kedves, hízelgős cica. Gazdájához ragaszkodik. Játékos, eleven, mindig mindenre kíváncsi, neki mindenhova be kell nézni. Megtalál minden dobozt és abba akármilyen kicsi is a hely akkor is belepréseli magát, majd ott nagyon jól elszunyókál. Szeret kutatni a táskákban, belemászni, amire szemet vetett azt onnan eltávolítani. Vigyázzunk, mert ha ehető, azt meg is fogja rágcsálni. Természetesen meg nem eszi, csak megkóstolja. Talál valami érdekes kis apróságot, azzal száguldozik végig a lakáson és viszi a szájában mintha kergetnék. Elfogy a hely, nem probléma, észre sem veszi és nekifut a falnak, majd éles kanyar és tovább. Néha viszont felfut a falra, szaltóval le és már rohan is odébb. Nagyon jól közlekedik felfele is. Mindenhová feljut. Néha egyik szekrényről átugrik a másikra, közben elvét valamit bemérni, akkor nem ráugrik hanem neki és leesik. Gyerekekkel nagyon jól tud fogócskázni, egy golyóval pedig meccset játszani. Annyira aranyosan el tud bohóckodni, hogy ha rosszat csinál, ( mert azért azt is tud ) akkor sem lehet rá haragudni. Mindig el tudja gazdiját szórakoztatni. Ha viszont a gazdinak valami baja van, képes vele együtt érezni. Odabújik mellé, akkor nem ugrál, nem rosszalkodik, tappancsát ráteszi az arcára, megsimogatja, fejét ráhajtja a vállára, mintha azt mondaná, hogy itt vagyok neked, veled, és vigyázok rád. Nem hagyom, hogy fájjon.

Összefoglalva a Maine Coont úgy jellemezném, mint amikor valakinek van egy gyereke. Tud rossz lenni, tud vicces lenni, kedveskedni, hízelegni és nem lehet nem szeretni.

Ezt teljesen leírni nem lehet, csak az tudja akinek van. Akinek viszont nincs, el sem tudja képzelni, miről marad le.